Жителі Хмельниччини мають знати: в Україні на коронавірус почали хворіти повторно

Повторні захворювання на COVID-19 виявлені у кількох жителів Івано-Франківська

2202

На жаль, імунітет після захворювання на коронавірус виявився нетривким, як і припускали учені. Це підтверджують випадки повторного зараження людей, які вже перехворіли на коронавірус. Так, декілька пацієнтів, які вже були виписані з лікарні із негативними тестами на CОVID-19, знову захворіли на цю недугу. Про це розповів мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у своєму щоденному звіті.

Отже, на жаль, випадки повторного зараження вже є і в Україні. Тому єдиний спосіб хоч якось вберегтися самим і вберегти своїх близьких від цієї напасті – це суворе дотримання  правил гігієни і рекомендацій медиків навіть після того, як почнемо виходити з карантину.

Читайте також: Хмельниччина та COVID-19: майже три сотні хворих, є і випадки одужання

Водночас, з’явилися й обнадійливі дані від учених. За їхніми спостереженнями, люди, які перехворіли на атипову пневмонію, можуть мати стійкий імунітет до коронавірусу. Антитіла, що були вироблені організмом до SARS-CoV, можуть запобігати і захворюванню на SARS-CoV-2, пише nature.

Як кажуть учені, ці антитіла нейтралізують шипи вірусу, якими він чіпляється до клітин людського організму. Тобто, на думку вчених, люди, які перенесли атипову пневмонію, мають набагато менший ризик захворіти на коронавірус.

" " " "