Жителі Хмельниччини мають знати: в Україну проникла ще одна загрозлива інфекція

У спеції, що імпортована з Болгарії, виявили збудник сальмонельозу

27061

Тривожна інформація з’явилась на сайті  Головного управління Держпродспоживслужби Хмельниччини. Виявляється, в одній з імпортованих спецій виявлено збудник сальмонельозу. Йдеться про коріандр тонкого помелу, який вироблений у Болгарії.

У повідомленні, що надійшло по системі швидкого реагування по харчових продуктах і кормах, міститься номер партії виробу та вказані вихідні дані, які мають бути на маркуванні пачок із цим коріандром.

“Виробник: Beck Gewuerze and Additive GmbH, код № 540606100, продукт: Rohwusal Bergsalami – Edelschimmеl, партія: 20200120171608, термін придатності: до 28.01.2022, кількість: 300,0 кг”, – зазначено у повідомленні.

Там також зазначено, що ця спеція надійшла до Німеччини та кількох інших європейських країн, включаючи й Україну. Зокрема, вона надійшла у ТОВ “Ковчег”, розташоване в Києві. Не виключено, що коріандр із цієї партії міг розійтися й іншими регіонами і торговими точками нашої держави.

Читайте також: У Хмельницькому накрили ще один підпільний цех із алкогольним фальсифікатом

Тому управління Держпродспоживслужби повідомляє про можливу небезпеку та просить усіх підприємців, які здіснюють торгівлю цим товаром, звернути увагу на упаковку та перевірити, чи, бува, небезпечна, партія не потрапила в їхні магазини чи на склади. У разі виявлення такого товару його слід негайно вилучити з продажу та повідомити Держпродспоживслужбу.

Крім того, слід бути уважними і  покупцям, адже не завжди торгівля може зреагувати вчасно.

" " " "