Жителі Хмельниччини, які тимчасово втратили роботу через карантин, нарешті зможуть отримати компенсацію від держави

Обсяг місячної допомоги одному працівнику не перевищуватиме розміру мінімальної зарплати

7109

Кабмін затвердив порядок виплат роботодавцям, які були змушені припинити або обмежити свою діяльність на період карантину. Ближче до завершення карантину Кабінет Міністрів України “розродився” Постановою №306. Її було затверджено 22 квітня. Зважаючи на те, що карантин в Україні було запроваджено з 12 березня, і саме тоді багато людей втратили роботу, урядова Постанова дещо затрималася в часі.

Отже, відповідно до цієї Постанови,  малі та середні підприємці, які були змушені припинити або частково скоротити свою діяльність через карантин, мають  право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину. Цю допомогу, яку вони одержать від держави, підприємці мають виплатити своїм найманим працівникам уподовж трьох днів після того, як гроші надійдуть на їхній рахунок.

Читайте також: Медзаклади Хмельниччини не платитимуть земельний податок: перелік закладів

Але для того, щоб її отримати , підприємець  має підтвердити, що він упродовж попередніх шести місяців до початку карантину сплачував податки за своїх найманих працівників, і що він їх не звільнив перед запровадженням карантину або з його початком. Крім того, працівники, які отримують пенсію, або які трудяться на підприємстві за сумісництвом. не мають права на таку допомогу.

Розмір допомоги на одного працівника обчислюється  як 2/3 місячної тарифної ставки, але він не має перевищувати розміру мінімальної зарплати, яка на сьогодні становить 4 723 гривні. Детальніше можна ознайомитись із порядком подання документів на виплату компенсацій за цим посиланням.

" " " "