Жителів Хмельницького просять прибрати на кладовищах

Працівники комунального підприємства "Хмельницька міська ритуальна служба" просять містян, поки немає снігу, прибрати на кладовищах

2794

Комунальники кажуть, що саме тепер, коли листя з навколишніх дерев попадало, і посохли всі квіти біля могил, саме час прибрати місця вічного спокою своїх рідних. Зазвичай восени майже ніхто цього не робить.

Натомість люди активно берутьс я за прибирання навесні, перед пасхальними святами. І тоді працівники ритуальної служби ніяк не в змозі все одночасно повивозити з кладовищ. Адже всюди утворюються цілі терикони сміття. Щоби їх зібрати і вивезти, треба немало зусиль і часу. Та ще й транспорту не вистачає.

Читайте також: На Хмельниччині знайшли тіло сина за кілька метрів від рідної хати: батьки чекали сина в гості

Тому осіннє прибирання, поки не випав сніг, було би великою допомогою для комунальників. Та й самим містянам не довелось би навесні проводити на кладовищі цілий день, бо процес прибирання був би набагато легшим.

Комунальники нагадують, що в обласному центрі є 14 кладовищ. Найбільше та найстаріше з них – Шаровечківське. Тут поховано понад 120 тисяч містян. Фактично це ціле місто померлих. І саме воно перебуває у найбільш запущеному стані. Особливо ті сектори, в яких люди поховані давно. Адже на цьому кладовищі розпочали поховання ще в 1964 році.

Працівники ритуальної служби могли би прибрати на деяких могилах, однак не мають права. Адже за законом могила рідних є власністю нащадків і чіпати щось на ній ніхто не має права.

" " " "