ЖИТТЯ БЕЗ НАСИЛЬСТВА

390

Життя без насильства. Кожен може стати його жертвою, та як цьому перешкодити та запобігти – знають не усі.  З цього приводу представництво фонду ООН в Україні організувало тренінг з протидії та запобіганню насильства. Подробиці дивіться далі у сюжеті

Кількість випадків домашнього насильства в Україні стрімко зростає. Та зазвичай жертвам просто нікуди йти, і вони повертаються до кривдника. Проєкт  представництва фонду ООН вчить – як протидіяти та запобігати насиллю.

Зовсім нещодавно уряд України виділив кошти на створення служб підтримки жертв насилля. Хмельницька міська тергромада отримала понад 2 мільйони гривень на створення такої служби. За ці кошти планують  придбати автомобіль, який буде забирати жертву від кривдника, а також відремонтувати і облаштувати будівлю. Притулок планують відкрити у наступному році.

Представники Національної поліції кажуть, випадків насильства трапляється дуже багато. За добу таких до 10, та не усі постраждалі приймають допомогу від правоохоронних органів. Відвідавши тренінг, працівники поліції поширять серед колег отриманий досвід стосовно протидії домашньому насильству.

Протягом двох днів представники фонду ООН будуть  передавати досвід із запобігання та протидії  насильства представникам місцевої прокуратури, органам соцзахисту та правоохоронцям.

 

" " " "