ЖИТТЯ ІЗ НОВИМ СЕРЦЕМ

534

Життя із новим серцем. Пацієнта, якому здійснили пересадку серця, виписали із медзакладу. Нагадаємо, трансплантацію провели три тижні тому в обласному серцево-судинному центрі. Над складною операцією працювала команда спеціалістів з Хмельницького та Києва. Шанс на нове життя отримав 47-ми річний житель Старокостянтинова.

Степан родом із Старокостянтинова. 10 років тому чоловік мав хірургічне втручання в обласному серцево-судинному центрі. Тоді лікарі здійснили заміну клапана. Однак він знову потрапив до медзакладу. Подолянин гостро потребував нового органу. Тепер у ньому живе нове серце. За час перебування у центрі реципієнт був під пильним наглядом лікарів.

За словами Андрія Кланци, 47-ми річний краянин став 6-им в Україні, хто мав пересадку серця. Каже, пацієнт уже вирушає додому. Однак продовжить перевірку здоров’я у медзакладі.

Провідати пацієнта центру завітала голова обласної ради Віолета Лабазюк. Вона побажала краянину швидкого одужання і вручила квіти та подарунок.

Також голова відзначила високий професіоналізм лікарів. Каже, праця медиків є великим прикладом для наслідування. Медзаклад – учасник пілотного проєкту з трансплантації органів і має відповідну ліцензію. У центрі є також і трансплант-координатор. Тож той, хто потребує допомоги медиків, може проконсультуватись, обстежитись та стати у “лист очікування”.

Нагадаємо, 23-го січня у обласному серцево-судинному центрі вперше здійснили трансплантацію серця.  Тоді ж до Хмельницьких лікарів приєдналась команда фахівців із інституту Амосова. Донором став житель Івано-Франківська. До слова, із цього міста орган доставили гелікоптером. Так, протягом “золотої години” вдалось подарувати подолянину нове життя.

" " " "