«Живопис голкою Ніни Гончарук»

1015

 Понад півтори сотні сторінок кольорових репродукцій. «Золота голка України» Ніна Гончарук презентувала перший альбом. До нього ввійшли світлини вишитих картин майстрині. Книга побачила світ завдяки проєкту «Читай українською». Це – локальна програма, у рамках якої міська рада фінансує книговидавництво місцевих авторів. Однією з них стала Ніна Іванівна. Її персональну виставку та перший альбом бачила наша знімальна група.

 А ще, каже Ніна Іванівна, вишивати у неї в крові і написано на роду. Мати майстрині шила, батько дуже гарно малював, а бабуся ткала. Талант до прекрасного передався і, сьогодні вже «Золотій голці України», Ніні Гончарук.

 Свої картини Ніна Гончарук, як і художник, малює, щоправда, голкою. Жодних ескізів та заготовок не робить. Шедеври народжуються у процесі творіння. Найбільше, розповідає майстриня, до душі лягають пейзажі.

 За 30 років Ніна Іванівна вишила майже 2,5 сотні картин. Кожна – унікальна і неповторна. Майже усі роботи майстриня зібрала у свій перший альбом. Це – понад півтори сотні сторінок кольорових репродукцій.

 Над книгою працювали неповних два роки. Вона побачила світ завдяки проєкту «Читай українською». Це – локальна програма, у рамках якої міська рада фінансує книговидавництво місцевих авторів. Однією з них стала Ніна Іванівна.

 Альбом вийшов тиражем у сто примірників. По одному має кожна бібліотека міста. Ілюстрована книжка Ніни Гончарук буде і в міській раді. З нею, у першу чергу, познайомлять хмельничан та делегації з різних куточків країни. А ще, кажуть чиновники, про неймовірне мистецтво повинні знати за межами держави. Тому й альбом «Золотої голки» презентуватимуть під час робочих візитів за кордоном.

" " " "