Зміни в медицині .

772

 Медики обговорили проблеми своєї галузі. Для цього зібрались за круглим столом. Приводом стали новації, що чекають заклади вже з першого квітня. Для того, аби почати заробляти гроші, вони мають укласти договір із Національною службою здоров’я. Та не всі нововведення – це зміни на краще.

 Нові правила гри – для лікарів та пацієнтів.В області минулого року відкрили більше ніж два десятки амбулаторій. Вони мають надавати якісні послуги для населення. А вже з першого квітня цього року комунальні медзаклади мають почати заробляти гроші. Як зробити перші кроки – обговорювали самі учасники реформи. Як кажуть посадовці – це нові виклики, тож потрібні ідеї від тих, хто не один рік носить білий халат.

Обласний тубдиспансер вже перетворився на комунальну установу. Однак, як запевняє керівник установи, пропонованих фінансів не вистачить для повноцінної роботи медпрацівників. Тому у цю галузь планують залучати ще інвестиції.

 Ще одним кроком у впровадженні медреформи має стати створення госпітальних округів. Вони будуть основою вторинного рівня медобслуговування.

 

 

 

" " " "