«Зимові візерунки» у Хмельницькому

1170

«Подільська метелиця», «Київський вальс» та «Поліські притУпи». Днями в обласному центрі завершився традиційний фестиваль «Зимові візерунки». На теренах міста він проводиться вже двадцять дев’ять років поспіль. На першому у Хмельницькому фестивалили навіть учасники з-за кордону, а ось цьогорічний об’єднав практично усі куточки України – Рівне, Хмельницький та Маріуполь.

«Український святковий», «У старому Проскурові» та «Черевички». Днями у Хмельницькому завершився традиційний фестиваль «Зимові візерунки». На теренах міста він проводиться вже вдвадцятьдев’яте та вже кілька років у пам’ять про свого засновника.

За майже тридцять років «Зимові візерунки» об’єднали понад півсотні колективів. Так на перших у Хмельницькому фестивалили навіть учасники з-за кордону, а ось цьогорічний об’єднав практично усі куточки України – Рівне, Хмельницький та Маріуполь.

І як повелося, фестиваль без родзинок не буває. Так цьогорічні учасники у танці мали показати тамтешню окрасу, такий собі регіональний колорит.

Традиційно, першими свої місцеві особливості продемонстрували господарі фестивалю – ансамбль «Подолянчик».

Регіональним колоритом похизувалися і гості з Рівного – ансамбль «Дружба».

Регіональну окрасу сходу на хмельницькій сцені показали учасники з Маріуполя – ансамбль «Світанок».

А ось любов до народної пісні залишилася у кожному куточку України. І саме вона вже наступного року об’єднає колективи на ювілейні тридцяті візерунки.

 

" " " "