Зміни до бюджету, підготовка до зими та стан музеїв області. Колегія Хмельницької облдержадміністрації

912

Зміни до бюджету, підготовка до зими та стан музеїв області. На ці теми нині говорили у облдержадміністрації. Тут провели останню на це літо колегію. Так області вдалося перевиконати бюджет за перше півріччя на майже сорок мільйонів гривень, за рік ця сума, прогнозують, зросте чи не удвічі. Гроші розподілять на найважливіші сфери. Зокрема, частина перепаде закладам житлово-комунального господарства краю, аби комунальники змогли вчасно підготувати область до опалювального сезону.

Майже сорок мільйонів у плюс… Таку суму перевиконання бюджету нарахував департамент фінансів облдержадміністрації. Ці кошти спробують витратити на найболючіше – проблему питної води.

Крім води, забезпечуватимуть і соціальний захист населення області.

За рік, прогнозують, перевиконання сягне чи не сімдесяти мільйонів. Згідно із графіком, готуються до опалювального сезону і комунальники.

Зекономити більш як мільйон кубів газу дозволять переобладнані на альтернативне паливо котельні. А от Шепетівка знову ризикує залишитися без тепла узимку – через борги теплопідприємства.

Третім у порядку денному розглянули питання музеїв краю. Їх у області налічують кілька десятків. Нині у цих закладах культури зберігають більш як триста тисяч пам’яток. Кількість раритетів зростає постійно, приблизно на сім тисяч щороку.

Відповідно й збільшується кількість відвідувачів музеїв, так минулого року їх нарахували півмільйона.

А ще цьогоріч у області звели повністю новий музей у Городку, щоправда за приватні гроші. Проблемними питаннями залишаються малі приміщення для сховищ експонатів та неналежна обладнаність місць, переважно сирих підвалів, де їх зберігають.

" " " "