Зміни у ПДР . Підсумки тижня .

983

У Новий рік – з нововведеннями. З 1-го січня 2018-го у дію вступили зміни у правилах дорожнього руху. Тепер, замість максимальних шістдесяти кілометрів у годину дозволено п’ятдесят. Щоправда, виміряти навіть ці п’ятдесят патрульним фактично нічим. А відтак і притягнути до відповідальності порушника також неможливо, втім поки що. Наразі президентського підпису очікує ще один законопроект. Саме він, можливо,  дасть «зелене світло» відеофіксації правопорушення та «водійським листам щастя».

З 1-го січня цього року для українських кермувальників законотворці підготували подарунок – зміни у правилах дорожнього руху. Тепер, замість максимальних шістдесяти кілометрів у годину дозволено п’ятдесят.

А ось чи дотримуються водії нового швидкісного режиму – ми вирішили перевірити. Заручилися підтримкою громадськості, обрали три локації та пішли на експеримент. Точка відліку – вулиця Інститутська.

Друге місце експерименту обирали ближче до середмістя – вулиця Кам’янецька.

І третя точка перевірки – виїзд на Ружичну, але у межах міста.

Результат на електронному табло конкретних змін не показує. Швидкісний режим хмельницькі водії порушують як у середмісті, так і на виїздах.

Як бачимо, нашим водіям – закон неписаний, щоправда, побачивши нас з радаром, більшість таки пригальмовувала. До слова, трукам, іскру та беркут ми прохали у халківців. А ось патрульним виміряти швидкість авто фактично нічим. На відміну від даївців, у полісменів спеціальних пристроїв немає. Тобто притягнути до відповідальності водія-порушника практично неможливо, втім поки що.

«Зелене світло» відеофіксації правопорушення повинен дати законопроект, що наразі очікує президентського підпису. Окрім цього, він вносить корективи у дії водія під час зупинки авто. Також документ передбачає збільшення штрафів у рази – до прикладу, від кількох сотень за проїзд на червоний сигнал світлофора до майже трьох з половиною тисяч гривень. Разом з тим, законопроект вводить ще одну причину зупинки транспортного засобу.

Також, новий законопроект передбачає «водійські листи щастя» – адмінматеріал під двірничок або за відеофіксацією. Щоправда, усі зміни – після президентського підпису. Ну, а поки що водії звикають до нового швидкісного режиму.

 

" " " "