«ЗНАЙОМСТВО ІЗ ТВОРЧІСТЮ»

390

«Знайомство з творчістю». Виставку із такою назвою презентували хмельничанам. Понад 80 художніх робіт мисткині Тетяни Шумакової представили в музеї історії міста. Художниця працює у різних жанрах і техніках, зокрема живописі, графіці, акварелі та монотипії. Захід приурочили до Дня художника.

Тетяна Шумакова закінчила факультет образотворчого мистецтва Московського заочного народного університету а також працювала художницею-оформлювачем на Хмельницькому заводі « Адвіс». Там займалась рекламою та оформленням продукції. Каже, натхнення писати сюжети картин приходить від душі.

Монотипія – найулюбленіший жанр художниці. Виявляється він так би мовити «співробітництвом із кляксою».  Донька Теятни із посмішкою розповідає, як в дитинстві розглядала клякси і не могла навіть уявити тієї фантастики, яку бачила її мама.

Привітати мисткиню із дебютом прийшло чимало людей.

Також на виставці представили дрібну дерев’яну пластику – влучні та кумедні об’ємні фольклорні образи та впізнавані портрети відомих людей. На досягнутому художниця не збирається зупинятись і планує влаштовувати виставки своїх робіт і надалі.

" " " "