ЗНАЙШЛИ ТА ЗАҐРАТУВАЛИ

257

У Хмельницькому обрали запобіжний захід для громадянина Туреччини, котрий підозрюється у скоєнні летальної дорожньо-транспортної пригоди. Аварія у Хмельницькому забрала життя 11-річної Софії Чорнобай у 2019 році. Дитина поверталася додому від подруги. На неї відкинуло мотоцикл, який зіткнувся з автомобілем “Mercedez” і дівчинка отримала смертельні травми. У березні цього року мотоцикліста визнали винним в аварії. Його засудили до 6 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Наразі вирок оскаржується в апеляційному суді. Тим часом з’явився інший учасник ДТП, водій автомобіля. Після аварії він поїхав закордон. Правоохоронці з’ясували, що він перетнув кордон з Туреччиною і оголосили його в розшук. Лише 24 грудня турка доставили в Хмельницький. У міськрайонному суді йому обирали запобіжний захід.

Тримання під вартою. Такий запобіжний захід обрали громадянину Туреччини Токуру Абдулазизу. Вирок зачитав суддя міськрайонного суду Сергій Колієв.

Підозрюваний у скоєнні ДТП зявився до залу суду із двома адвокатами та перекладачем. Він свою провину не визнає. Каже, якби мотоцикл їхав повільніше – аварії можна було б запобігти. Адвокати підозрюваного наполягали ж на пом’якшені запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту через серйозні проблеми з серцем.

Процесуальна прокурорка ж ставить під сумнів погане самопочуттям підозрюваного.

Мама загиблої дівчинки Наталія Чорнобай із запобіжним заходом погоджується.

Нагадаємо, 11-річна Софія Чорнобай загинула у жовтні 2019 року коли стояла на тротуарі. За даними слідства, трагедія сталась з вини водіїв двох транспортних засобів – автомобіля Mercedes-Benz, яким керував іноземець, та мотоцикла BMW під керуванням місцевого мешканця.

" " " "