ЗРОБІТЬ СВІЙ ПОБУТ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИМ!

822

У АТ «Хмельницькобленерго» розповіли, як можна заощадити на споживанні електроенергії .

Що робити, аби оселя стала більш енергоефективною? Як встановити багатотарифний лічильник та як взагалі навчитися економити на споживанні електроенергії? Питання, погодьтеся, дуже актуальні, зважаючи на діючі тарифи. Тож у АТ «Хмельницькобленерго» охоче розповіли, як можна заощаджувати на енергоносіях.

Здавалося б, способи заощадження – досить прості та навіть примітивні. Втім, їх варто знати та не забувати кожному побутовому споживачеві. У першу чергу, енергетики краю рекомендують не вмикати світло без потреби та вимикати його у тих кімнатах, де нікого немає. Ще один дієвий метод економії – заміна звичайних лампочок на сучасні та енергозберігаючі LED-лампи. Світлодіодні світильники, кажуть у АТ «Хмельницькобленерго», економлять не лише електроенергію, але й гроші у гаманцях побутових споживачів.

При виборі побутової техніки АТ «Хмельницькобленерго» рекомендує своїм споживачам звертати увагу на клас енергозбереження. Найбільш ефективними, підкреслюють енергетики, є техніка класу «А» та класу «А+».

Без сучасних гаджетів життя людей взагалі важко уявити. Хоча більшість пристроїв і економлять електроенергію, проте, кажуть у АТ «Хмельницькобленерго», ними також потрібно правильно користуватися.

Важливу роль у заощадженні електроенергії відіграють лічильники, які її обліковують. Якщо раніше, зазначають у АТ «Хмельницькобленерго», у широкому вжитку були лічильники індукційного типу, то сьогодні вони – неефективні.

Ці лічильники, порівняно з лічильниками індукційного типу, мають ряд переваг. Перш за все, як запевняють у АТ «Хмельницькобленерго», вони – насправді енергоощадні, а тому ефективні.

Ще один спосіб економити електроенергію – встановлення багатотарифного лічильника та перехід на зонний облік. Такий метод, кажуть у АТ «Хмельницькобленерго», – корисний для тих споживачів, які хочуть заощаджувати за рахунок споживання електроенергії у нічні години.

Економити гроші у своєму гаманці побутові споживачі можуть і з початком опалювального періоду. Так, якщо житлові будинки вони обладнали електроопалюваними установками, то мають змогу отримати спеціальний тариф на енергоопалення.

При цьому методи економії електричної енергії не варто плутати з банальними її крадіжками. Аби останніх не траплялося взагалі, наголошують енергетики краю, вони постійно проводять рейдові перевірки.

Тож споживача, який цупить електричну енергію, обов’язково «ловлять на гарячому». А за крадене він буде вимушений заплатити набагато більше.

Отож енергетики краю закликають побутових споживачів не вдаватися до «чорних» методів економії. Натомість — рекомендують подумати про ефективні, дієві та законні способи заощадження електричної енергії.

" " " "