Зустріч у громадах

507

Водогони, освітлення, погана якість доріг. Це далеко не повний перелік проблем, що турбують подолян. В ході робочих поїздок голова облради Віолета Лабазюк та депутатський корпус уже відвідали кілька тергромад краю. А нещодавно з проблематикою голова та депутати знайомились у Віньковецькій та Вовковинецькій громаді.

Вовковинецька селищна громада налічує 21 населений пункт, де проживає близько 7 тисяч мешканців. Проблемних питань вистачає, серед ключових завдань –  підготовка проєктно-кошторисної документації на будівництво водогонів.

Кожну 3 середу у Вовковинцях проходять зустрічі  з головою громади, де жителі можуть запропонувати на розгляд свої питання. Сподіваються, що і спілкування  з Віолетою Лабазюк та депутатами обласної ради дасть продуктивні результати.

Те, що проблематика у громадах подібна – голова та депутати переконались під час зустрічі у Віньковецькій тергромаді. Відсутність водопостачання та поганий стан комунальних доріг  турбують місцевих мешканців найбільше.

Під час поїздки Віолета Лабазюк відвідала і Вовковинецьку гімназію, комунальний заклад Хмельницької обласної ради. Тут навчається 47 дітей, позбавлених батьківського піклування. Заступниця директора, розповідає – учні мають усе необхідне для навчання та  проживання. Та процес покращення умов відбувається постійно. Зокрема, згідно нових вимог, місцевий харчоблок потрібно переобладнати.

Під час виступу Віолета Лабазюк наголосила, що громади через співпрацю можуть зміцнювати одна одну. А Хмельницька обласна рада, депутатський корпус та заклади комунальної власності готові співпрацювати з усіма громадами.

Уже зовсім скоро голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк планує здійснити кілька нових робочих зустрічей у громадах краю. Вона уже побувала у Новоушицькій, Дунаєвецькій, Новодунаєвецькій, Чемеровецькій, Сатанівській, Закупненській, тих же Віньковецькій та Вовоковинецькій громадах. Тож  спільно з депутатським корпусом, головами тергромад шукатимуть ефективні рішення для проблем, що турбують жителів.

" " " "