Звітує Хмельницька служба зайнятості

1080

Понад 40 тисяч безробітних та більше 27 тисяч вакансій. Хмельницька обласна служба зайнятості підбила підсумки 2017-го року. Так минулоріч зросла кількість працевлаштованих осіб та кількість роботодавців, котрі співпрацювали з центрами зайнятості. Разом з тим запроваджено сучасні сервіси: електронну чергу, відео-резюме, онлайн-співбесіду та відео-презентацію підприємства. Також у державної служби зайнятості запрацювала гаряча лінія.

І більше половини з них працевлаштувати таки вдалося. Це тому, пояснюють у службі, що зросла кількість роботодавців, котрі минулого року співпрацювали з центрами зайнятості.

А це вже дозволило збільшити кількість самих вакансій. У 2017-му, до слова, вільних місць було більше 27 тисяч. Відповідно таке збільшення скоротило час пошуку роботи.

Разом з тим, минулого року у службі зайнятості запровадили низку сучасних сервісів. До прикладу, тепер до певного спеціаліста можна не стояти у живій черзі, а заздалегідь зайняти електронну.

Окрім цього, минулого року у службі зайнятості запровадили онлайн-співбесіду безробітних з роботодавцями.

На робоче місце також можна подивитися онлайн. Так з минулого року у службі зайнятості доступна відео-презентація та відео-вакансія підприємства.

З минулого року у державної служби зайнятості запрацювала гаряча лінія. Тепер за єдиним безкоштовним номером можна отримати певні послуги або ж консультацію. Окрім підсумків минулого року, у обласному центрі визначили пріоритети на наступний. У першу чергу, самі центри перетворять у сервісні майданчики, посилять роботу з працедавцями та удосконалять профорієнтацію.

 

" " " "