Зима лякає. Космічна ціна на газ чекає українців навіть із знижкою

492

Космічні ціни на газ. Минулого тижня у столиці відбувся Всеукраїнський конгрес місцевих рад. Там обговорили кілька витань, зокрема поводження із сміттям, якість питної води та найважливіше питання на тепер – вартість газу на осінньо-зимовий опалювальний період.  Якою буде ціна для хмельничан?

Зима вже близько і вона лякає. Так думає чи не кожен споживач газу та тепла. Адже ціна, яка пропонується у цьому році, досягла рекорду у тридцять гривень за куб. Під час конгресу, який минулого тижня відбувся у Києві, був підписаний меморандум щодо зниження вартості для громад. Та навіть попри знижку для міст і така вартість завелика.

Якщо рахувати за новою ціною, то місто має заплатити удвічі більше за газ, ніж це було в минулому році. Тому менше грошей в бюджеті залишиться на розвиток. Що  стосується бізнесу, то там ціна за спожитий газ ще захмарніша –  майже тридцять гривень за куб.

Для населення газ у цей період ватуватиме сім з половиною гривень за куб не враховуючи розподілу. Містяни кажуть, ціна велика, проте вплинути на неї не в силах, тому будуть якось викручуватися.

 

" " " "