Авіавакцинація диких тварин

1112

На Хмельниччині боротимуться зі сказом. На протидію небезпечному як для тварини, так і для людини вірусу задіють авіацію. Із літака по всій території краю будуть розкидати приманки з вакциною.

На вересень 2018-го в нашій області зафіксовано 19-ть випадків сказу тварин. В порівнянні з минулим роком – цифра менша. Аби вірус не набув більших масштабів, у держпродспоживслужбі взялися за переоральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин.

Розповсюдження вакцини за допомогою авіації – європейська практика. Вона дозволить охопити найбільше число тварин та дасть бажаний  ефект.

Всю територію  області планують обробити за дванадцять днів. Почнуть з 14-го вересня.  В управлінні кажуть, літати над населеними пунктами не будуть. Проте навіть при потраплянні приманки у людську місцину, хвилюватися не потрібно – вона є безпечною.  А от чагарники, поля, лісосмуги та ліси  триматимуть на контролі. Аби охопити ці ділянки – задіють спеціальну машинку та GPS навігатор.

Що ж стосується вакцинації домашніх тварин від сказу, то на сьогодні в області вже щепили близько 60-ти тисяч собак та 40 тисяч котів.

" " " "