На Хмельниччині є перші хворі на кір.

2745

В Україні зареєстровано 735 випадків кору. Головні симптоми захворювання – висока температура, висипи на тілі, нежить та кашель.  Найбільше хворих у Івано-Франківській та Одеській областях.  А у Одесі через ускладнення від кору – важкої пневмонії –  померли двоє дітей – 4-річна дівчинка та дворічний хлопчик.

Україні загрожує нова епідемія. У багатьох регіонах реєструють спалах кору. Не виключення і Хмельницька область.

Всі випадки на кір до нас завезені з інших областей. Перший випадок зафіксували у Теофіполі. 19-річний хлопець привіз його з Івано-Франківська, де навчався і проживав у гуртожитку. Хвороба передалась від сусіда по кімнаті. До лікарів він звернувся з висипом на шкірі через кілька днів. Один випадок поніс за собою ще два. Студент заразив брата і його дружину. Четвертий випадок інфекційного зараження зафіксували у Кам’янці-Подільському. Вірусне захворювання привезла дитина з Одеської області, де відпочивала разом з мамою. І буквально днями зафіксовано випадок в Чемеровецькому районі. Мешканець Тернополя звернувся до сільського фельдшера, після чого був направлений в інфекційну лікарню. Захворювання теж дістав в Івано-Франківській області. На щастя своєчасна медична допомога не дала захворюванню поширитись. Адже кір насправді, дуже страшна хвороба.

Захворіти на кір може будь-хто, хто не має імунітету проти цієї недуги. Кір не лікується ніякими спеціальними препаратами. Єдиний спосіб запобігти захворюванню – це своєчасне щеплення.

Вплив вірусу стає помітним лише через 10 днів після його потрапляння в організм, що ускладнює і робить практично неможливим його лікування на ранній стадії. Потім у людини різко підвищується температура і починають проявлятися простудні симптоми, після чого через 4-5 днів з’являється «фірмовий висип», який тримається приблизно тиждень. Якщо вчасно не почати лікуватись – наслідки можуть бути жахливими.

 Медики практично благають людей – вакцинуватися. Тим більше – вакцина в лікарнях є і в достатній кількості.

 

" " " "