Зеленського не каратимуть за порушення карантину у Хмельницькому

Хмельницький суд звернувся до Верховного Суду з проханням розтлумачити, чи можна штрафувати Президента

1811

У Хмельницькому міському районному суді сьогодні призупинили адміністративне впровадження щодо порушення Володимиром Зеленським карантинних правил під час відвідування однієї з кав’ярень у Хмельницькому. Проте, іншим посадовцям, що кавували тоді з ним, суд призначив штраф.

На початку місяця на Хмельниччину з робочою поїздкою завітав Президент України. Тоді глава держави разом із шістьома особами, попри карантин, зайшли у місцеве кафе та випили там кави.

Серед них були високопосадовці Хмельницького –  голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет і міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Згодом за фактом порушення карантину на усіх  правоохоронці склали адміністративні протоколи.

Рішення щодо Дмитра Габінета та Олександра Симчишина суд вже виніс – їм обом призначили штраф за порушення правил карантину 17 тисяч гривень. Також вони повинні сплатити 420 гривень судового збору. Поки рішення суду не набуло законної сили, воно  може бути оскаржене.

Проте, сьогодні суддя Андрій Мініскевич оголосив про призупинення адміністративного провадження щодо Зеленського та звернувся до  Верховного суду із проханням розтлумачити, чи може бути голова держави притягнутий до адміністративної відповідальності, мовляв, Президент є недоторканою особою згідно з Конституцією.

" " " "