Ціна на газ з 1 травня: які річні тарифи пропонують постачальники

З 1 травня ТОВ "Хмельницькгаз Збут" та інші українські постачальники впроваджують "Річний тариф" на блакитне паливо

3210

ТОВ “Хмельницькгаз Збут” та інші українські газопостачальники назвали ціни на газ за умовами «річного тарифу», які будуть діяти з 1 травня 2021 року по 30 квітня наступного року.

Так, за кубометр газу українцям доведеться заплатити в межах 7,96-13,5 грн.

Станом на ранок 26 квітня найнижчі річні ціни – від 7,88 грн до 7,96 грн за кубометр запропонували 4 компанії:

▪7,88 грн за куб – ТОВ «Євода Трейд» КП «Луцькводоканал»

▪7,89 грн – ТОВ «Черкасигаз Збут» і ТОВ «Уманьгаз Збут»

▪7, 96 грн – «Нафтогаз України» (9,57 грн за куб в травні як Постачальник останньої надії – ПОН)

У свою чергу ТОВ “Хмельницькгаз Збут” запровадить два нові тарифи – ” «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ» та «ТВІЙ ГАЗ – РІВНИЙ ПЛАТІЖ». Пропозиції діятимуть на постійній основі, а клієнти зможуть самостійно обрати найзручнішу з них.

ТАРИФ «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ»

  • Початок дії – з 01.05.2021
  • Термін дії – 01.05.2021 – 30.04.2022
  • Ціна – 7,99 грн з ПДВ

Варто зауважити, що за рішенням Уряду та НКРЕКП, з першого травня на цей тариф автоматично переведуть усіх побутових споживачів. Таким чином громадяни будуть захищені від традиційних сезонних стрибків цін на блакитне паливо та платити за фіксованою ціною протягом 12 місяців.

“Головною перевагою цього тарифу є те, що ціна блакитного палива протягом 12 місяців може лише зменшуватися. Крім того, не потрібно збирати і підписувати жодних документів, аби скористатися цією пропозицією. Натомість передавати показники лічильника і сплачувати за газ потрібно як і раніше”, – говорить директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

ТАРИФ «ТВІЙ ГАЗ – РІВНИЙ ПЛАТІЖ»

  • Початок дії – з 01.05.2021
  • Термін дії –12 місяців після переходу на тариф
  • Ціна – очікується незабаром

Цей тариф жозволить протягом року рівномірно розподілити фінансове навантаження на особистий чи сімейний бюджет. Він полягає в тому, що річний обсяг споживання клієнта множиться на на зафіксовану на рік ціну, а далі щомісяця сплачує рівні частини від отриманої суми. При цьому варто зазначити, що вигода залежить від того, скільки місяців залишилося до завершення дії тарифу. Тобто чим раніше ви на нього перейшли, тим меншу суму вам доведеться сплачувати кожний місяць. Перевагою є те, що завдяки цьому тарифу взимку можна сплачувати за газ ціну меншу від реальної (вартість тієї кількості газу, яка була реально спожита).

Для переходу на цей тариф споживач повинен буде подати нову заяву до “Хмельницькгаз Збуту”, або ж обрати пропозицію через Особистий кабінет споживача, вебсайт компанії,  кол-центр чи мобільний додаток.

ТАРИФ «ТВІЙ ГАЗ МІСЯЧНИЙ»

  • Початок дії – з 01.05.2021
  • Термін дії – необмежений
  • Ціна – 7,99 грн з ПДВ

В рамках цього тарифу ціна на блакитне паливо змінюватиметься щомісяця, залежно від ситуації на ринку енергоносіїв. Заощадити можна буде в тому випадку, якщо на ринку газ стане дешевшим.

ТАРИФ «ТВІЙ ГАЗ НА ЗИМУ» (раніше – Акція «ТВОЯ ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ»)

  • Початок дії – незабаром, слідкуйте за інформацією на сайті
  • Підключення – з 01.06.2021 до 01.10.2021
  • Термін дії – опалювальний сезон 2021-2022 (01.10.2021 – 30.04.2022)
  • Ціна – очікується незабаром

В рамках цієї акції споживачі зможуть в літній період створити собі власний запас газу (за літньою ціною), котрий вони споживатимуть взимку, коли попит та ціни найвищі.

Дивіться також: Спецрепортаж. “За чисте довкілля”

Резюмуючи, ще раз зазначимо, що річні тарифні плани покликані забезпечити страховку від сезонних цінових коливань. Перехід на річний продукт відбудеться в автоматичному режимі. При бажанні споживачі можуть змінити як річний тариф, так і постачальника.

" " " "