124 медалісти.

1757

Останній дзвоник, випускний і довгоочікуване нагородження. Традиційно по закінченню результатів навчального року випускників відзначили золотими та срібними медалями. Цього року золотих медалістів у Хмельницькому – 79. За нагородами стоять довгих одинадцять років навчання,  недоспані ночі, проведені над книгами…

Кращі з кращих. 26 червня  на майданчику біля кінотеатру Шевченка зібралися вже колишні учні хмельницьких шкіл. Сьогодні для них особливий день. Вони отримують найвищу нагороду за довгі одинадцять років навчання. Олена Савчук отримала срібну медаль. Каже, щоб досягти гарних оцінок, багато працювала. З першого класу йшла до мети, бо хотіла  бути кращою. І нині відчуває – все було не дарма.

Підтримати свою медалістку прийшла уся родина. Ніна, мати Альони, зі сльозами на очах пишається донькою. Каже, ніколи не змушувала її зубрити уроки і не сварила за невдачі. Навпаки – зацікавлювала, і намагалися створили усі умови для належного навчання. І в майбутньому також планує підтримувати.

Цього року найвищу відзнаку отримало сто двадцять чотири випускники. З них – 79 золоті та 45 срібні медалісти. Для кожного – це перемога. І в першу чергу – над самим собою. Бо доводилося не досипати та, часом, і нерви собі попсувати.

Омріяними медалями випускників нагороджував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Сьогодні він вкотре ностальгує із усіма присутніми. Бо колись сам отримав золоту медаль. Каже, цією миттю потрібно насолодитися сповна. Бо вона залишиться у пам’яті назавжди.

" " " "