Правоохоронці краю затримали банду вимагачів

1081

Правоохоронці краю затримали групу вимагачів. Чоловіки займалися тим, що збирали данину із перевізників. Кожен водій, який користувався послугами автовокзалів Хмельниччини мав сплатити 25 гривень за в’їзд. Відмовникам не просто погрожували – псували транспорт. Здирники працювали під прикриттям. Для цього створили власну громадську організацію. Спершу «Сила правди», а потім «Сила і правда» – саме так – гучно називали себе члени угруповання – заробила сотні тисяч гривень – неофіційно, звісно. Організаторів та деяких активних учасників уже затримали і взяли під варту. Їм загрожує від 3 до 7 років за гратами.

Громадські активісти – вимагачі. Правоохоронці краю затримали учасників ГО, котра активно обдирала перевізників. Спершу «Сила правди», а потім «Сила і правда» були зареєстровані як неприбуткові організації, котрі захищають права кермувальників.

Насправді ж підприємливі активісти «недопуски» ставили тим, хто відмовлявся платити данину. 25 гривень – саме стільки брали за кожен заїзд на територію автостанцій Хмельниччини. В результаті неприбуткова ГОшка перетворилась у компанію-мільйонера.

200 тисяч гривень – це те, на чому копам вдалося взяти вимагачів. Для цього у спілці з прокуратурою працювали протягом 7 місяців. Кажуть, не поспішали, бо прагнули назбирати якомога більше доказів.

Слідчі дії поки іще тривають. Організатори та активісти банди – уже під вартою. Таку міру запобіжного заходу обрав суд для 7 учасників оборудки. Усім їм загрожує покарання у вигляді від 3 до 7 років гратами. Це – поки, кажуть копи. Відповідальність може зрости в процесі, адже є можливість перекваліфікації злочину.

" " " "