22 переможних сотих. У Хмельницькому оголосили компанію, що перероблятиме газ на сміттєзвалищі.

1330

22 переможних сотих. У Хмельницькому оголосили компанію, що перероблятиме газ на сміттєзвалищі. Конкурс стартував 15 червня. У ньому участь взяли два підприємства, котрі вже займаються переробкою  сміттєвого метану у Вінниці та Івано-Франківську. Частину грошей від отриманої від переробки газу електроенергії йтиме на баланс «Спецкомунтрансу». Крім того, це знизить ризик загоряння відходів на полігоні.

2 мільйони євро – вартість реалізації проекту з утилізації газу на Хмельницькому сміттєзвалищі. За право інвестувати гроші у цей інфраструктурний об’єкт змагалися дві фірми. Одна вже займається цим у Вінниці, інша – в Івано-Франківську. Перевіряли їх за трьома критеріями.

Пермогу отримала компанія, що запропонувала щорічних два із половиною мільйони гривень для «Спецкомунтрансу» за продану електроенергію отриману від переробки газу. Ця  ж фірма пообіцяла втілити проект у життя на рік раніше.

Конкурент набрав лише на 22 сотих бала менше за переможця. Щоправда почнуть переробляти газ зі сміттєзвалища ще не скоро. Десять днів конкуренти переможця можуть оскаржувати рішення конкурсної комісії. Тоді рішення прийматиме виконком. Потім підпишуть договір і почнуться роботи.

За всіма підрахунками реалізують цей проект наприкінці цього року.

 

" " " "