24 сесія Хмельницької районної ради

953

Звіт силовиків, декілька програм розвитку та уточнення бюджету. У Хмельницькій районній раді пройшла 24 сесія. Крім питання локальних, депутати проголосували звернулися до Верховної Ради України щодо скасування відміни ПДВ при експорті  олійних сільськогосподарських культур.

Звіт прокуратури та поліції району стали першими в порядку денному. Далі про результати своєї роботи  почали звітувати медики.

Іншим питанням, але  тієї ж медичної галузі, стало  продовження дії контракту з Олександром Костюком на посаді головного лікаря. Зрештою, його контракт було продовжено. Але відтепер каденція лікаря триватиме  не три, а п’ять років.

Ще минулого року Верховна Рада України скасувала відшкодування ПДВ при експорті  олійних культур. Районні обранці кажуть, від цього втратять всі фермерські господарства, окрім великих латифундистів. Тому депутати звернулися до Верховної ради,  аби ці правки були переголосовані.

Далі обранці почали розглядати питання щодо районного бюджету та використання вільних лишків. Більшу частину з  шести мільйонів таких коштів вирішили направити на вирішення проблемних питань освітньої та медичних галузей.

В 2018 в планах Хмельницької районної ради створення кількох опорних навчальних закладів а також покращення медичного устаткування в закладах охорони здоров’я. Прописали в бюджет посадовці і підтримку пільговиків.

 

" " " "