Чиновники переглянули обласний бюджет.

1244

Гроші на освіту, медицину та соціальний захист. У департаменті фінансів  прозвітували – куди підуть кошти із обласної скарбниці. Зокрема,  передбачене створення інклюзивних центрів, ремонт кардіодиспансеру та підтримка культурних об’єктів.

Щороку  надлишок коштів в обласному бюджеті дає надію на фінансування проблемних закладів. Проте не завжди наявність гривень на рахунку – запорука успішного  проекту. Як прозвітували  обласні фінансисти,  більше 7 мільйонів гривень передбачено на потреби соціальних об’єктів  Хмельниччини, близько 5 мільйонів  отримає департамент агропромислового розвитку. Значні надходження  отримала медицина – за кошти бюджету  продовження  реконструкції очисних споруд передбачено  в тубдиспансері села Осташки.

В новому навчальному році очікується 815 перших класів. Для навчання наймолодших на кожну дитину потрібно 22 тисячі гривень. Цю суму в обласному бюджеті знайшли.Вже з першого вересня в області має запрацювати 26 інклюзивно-ресурсних центрів. Для їх укомплектування передбачені 3 мільйони гривень.

Цьорорічний бюджет дає надію і на відновлення роботи хмельницького летовища. На його підтримку обласні обранці спрямували близько 2 мільйонів гривень.

 

" " " "