Хмельничани можуть платити  за комуналку по-новому

1049

Плата за комуналку в два кліка. Відтепер кожен житловласник Хмельницького отримає особистий онлайн кабінет для оплати за свої житлово-комунальні послуги. кабінет. Інтернет-сервіс сплати за комуналку pay.net.ua розширився й покращився, переконують розробники й міська влада – бази комунальних служб підтягуватимуться автоматично протягом доби від появи, зберігатиметься історія платежів та відображуватиметься  нарахування субсидій. Та для цього потрібно отримати спеціальний ключ і пароль до особистого кабінету.

Якщо ви у поштовій скриньці знайдете ось такий аркуш із незрозумілими символами – не лякайтеся – це ваш ключ до особистого кабінету сплати комуналки. Вже незабаром він зможе замінити майже десяток книжечок із комунальних розрахунків.

Аби потрапити у особистий кабінет, потрібно скористатися інструкцією. Вона для кожна власника житла однакова, а от зазначені коди – індивідуальні.

Це і є ваш особистий кабінет. Персональних даних тут немає – лише адреса і рахунок платника. Втім, якщо особистий код до кабінету втратите інформація не зникне  – доведеться звертатися в ЦНАП для відновлення.

Сплачувати за комуналку онлайн єдиною квитанцією хмельничани можуть ще з літа, а вже з початку 2018-го й усі жителі області. Це економить кошти за комісію. Новий сервіс значно розширив функціонал: тут можна подавати показники, відслідковувати історію сплат та бачити нараховану державну підтримку. Так показники із мінусом – переплата, без мінуса – суми для оплати. Зліва розмістили – панель історії оплат та показників.

Так само є можливість передати показники лічильників, і одразу розрахуватися за допомогою будь якої картки Visa чи Mastercard. Система ще недосконала – нині тут можна отримувати інформацію лише від комунальних підприємств, тобто тих, що підпорядковуються міській владі. Газ та електрика поки що не в системі.

 

" " " "