300 мільйонів на нове обладнання. Держава модернізує профтехосвітні заклади

853

 300 млн. грн на оновлення матеріальної бази професійно-технічних закладів виділить держава у наступному році. Частину від цієї суми отримають профтехосвітні заклади Хмельниччини. Раніше який заклад модернізувати вирішували за погодженнями і рекомендаціями обласних Департаментів освіти та науки. Тепер кожен навчальний заклад може написати проєкт, захистити його і отримати фінансування.

 Це – Хмельницький професійний ліцей електроніки. Тут навчають професій, які не зустріти серед інших профзакладів області. До прикладу, електромеханіків з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин. Андрій Загірний після закінчення школи вирішив здобути професію, по’вязану з ремонтом комп’ютерної техніки.

 У ліцеї не приховують, – оновлювати матеріально-технічну базу не завжди просто. Світ електроніки змінюється чи не щодня. Два роки тому ліцей виграв проєкт регіонального розвитку на впровадження у закладі “Новаторсьої і раціоналізаторської роботи”.

 Наступного року держава збільшує фінасування на модернізацію професійно-технічних закладів.

 Змінився і сам механізм отримання коштів. Раніше який заклад модернізувати вирішували за погодженнями і рекомендаціями обласних Департаментів освіти та науки. Тепер кожен навчальний заклад може написати проєкт і розраховувати на підтримку від держави.

 При цьому 30 відсотків від вартості проєкту модернізації мають профінасувати місцві громади.

 

" " " "