Надсучасне обладнання отримали відразу два медичні заклади міста. Підсумки тижня .

2074

Надсучасне обладнання отримали відразу два медичні заклади міста. У Хмельницькій міській лікарні встановили комплекс німецького виробництва для оперативних втручань на суглобах. А  для міського перинатального центру придбали висококласний апарат ультразвукової діагностики. На це з міського бюджету витратили понад 4 мільйони гривень.

Лікар травматологічного  відділення Хмельницької міської лікарні демонструє обладнання, отримане напередодні. Таке є лише у кількох містах України. Відтепер за допомогою артроскопічної стійки медики зможуть проводити малоінвазивні операції на суглобах та на перефирійній нервовій системі.

І якщо оперативні втручання  на колінному суглобі  у закладі  проводять  понад 20 років, то на плечовому – ще не практикували. Таких пацієнтів, а їх до слова щодня не менше ніж троє,  скеровували  в інші міста. Тож нове обладнання дасть змогу швидко та якісно прооперувати хворого, не втрачаючи такий дорогоцінний час. Ще однією перевагою артроскопічної стійки є швидка реабілітація пацієнта. Саме такими комплексами користуються провідні світові клініки. Тож  травматологи міської лікарні  довгий час проходили спеціальну підготовку  та переймали досвід у своїх закордонних колег.

Вартість обладнання – два мільйони гривень. Його придбали за кошти міського бюджету.  Оперативні втручання для хмельничан будуть безкоштовні.

Артроскопічну стійку у медичному закладі встановили на початку тижня. За  такий короткий  час лікарі  вже прооперували декількох містян. Серед тих, хто встиг оцінити переваги  німецького обладнання, хмельничанка  Оксана Молокопій. Не минуло й пів години, як її з операційної привезли в палату. Каже, почуває себе добре.

Сучасне обладнання, а саме апарат ультразвукової діагностики, отримав і міський перинатальний центр. За його допомогою лікарі зможуть діагностувати вади розвитку у плода на досить ранніх стадіях.

Апарат американського виробництва . Він оптимізований , призначений лише для акушерства та гінекології і є багатофункціональним.

Як зазначає головний лікар перинатального центру Андрій Ропотан, апарат узд має  неабияку точність. А це в акушерстві  вкрай важливо.

Артроскопічна стійка та апарат ультразвукової діагностики вартували міському бюджету  понад 4 мільйони.  Окрім цього,  суттєві кошти, спрямовані на медичну галузь, йдуть на оснащення поліклінік та амбулаторій.

Оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів  та  закупівля  обладнання – це один із основних  напрямків програми «Здоров’я хмельничан». У нашому місті  вона діє уже три роки.

Загалом з 2016 року на медичне обладнання з міського бюджету було витрачено більш ніж 44 мільйони гривень.

 

" " " "