Ні – сучасному рабству: поліцейських краю навчають протидіяти торгівлі людьми.

1246

Ні – сучасному рабству: поліцейських краю навчають протидіяти торгівлі людьми. З ініціативи Міністерства Соцполітики та Нацполіції України в області стартувала серія тренінгів, присвячених даному питанню. Перше заняття відбулося на базі головного управління.

Аби навчити поліцейських орієнтуватися у вирішенні чи не найбільшої проблеми сучасності запросили вчителів із досвідом. Президент благодійного фонду «Ксена», котрий з 2004-го опікується даним питанням каже, громадськість та державні органи згуртувала спільна мета.

Як саме допомогти тим, хто у силу обставин під примусом став так званим  живим товаром поліцейським покроково розповідали фахівці.

Кожен із учасників тренінгу по завершенню отримав відповідний сертифікат і знання, котрі, як-то кажуть, за плечима не носити. Власне, повчитися і дізнатися більше про можливості надання допомоги в даному питанню матимуть змогу чи не всі правоохоронці краю. Тренінги триватимуть до 29 вересня у різних районах Хмельниччини.

За офіційними даними, статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми на сьогоднішній день мають 14 мешканців Хмельниччини. Ще 5 пакетів документів перебуває на розгляді у Міністерстві Соцполітики України.

 

" " " "