Літературний міст.

1240

Літературний міст. 19 вересня вперше у Хмельницькій центральній міській бібліотеці пройшла онлайн презентація поетичної збірки. Її презентував відомий подільський поет Володимир Дмитрик. Такій захід проходить в рамках традиційного літературного фестивалю «Слово єднає». Нагадаємо, він розпочався з 11 вересня і триватиме до 23 числа включно. Також на містян чекатимуть презентації інших книг, які були написані 2017 року.

У Хмельницькому третій рік поспіль проходить літературний фестиваль «Слово єднає». Кожного року організатори намагаються насичувати програму цікавими новинками. І цього року продовжують дивувати читачів. Вперше у місті організували онлайн естафету з презентаціями книг і поетичних збірок. Першим розпочав Володимир Дмитрик зі своєю збіркою «День молодого дерева».

Раніше автор писав власні вірші російською мовою. Нині ж вирішив перекласти їх українською. До перекладу залучив  10 авторів з Хмельницького. Каже, 50% збірки перекладав власноруч. Також додає, коли люди почнуть читати українською – і розмовлятимуть нею.

Один невеликий вірш переклав і співорганізатор фестивалю Віталій Міхалевський. Каже, такий досвід для нього був надзвичайно цікавим і не менш цікавий новий формат презентації поетичних добірок. Завдяки цьому про книги почує більше людей.

Це лише початок марафону. Наступного тижня ще п’ять бібліотек міста долучаться до скайп-спілкування. На містян очікує презентація ще семи книг, які були написані у 2017 році подільськими авторами.

 

" " " "