5 ПТУ краю отримали 30 мільйонів від ЄС

1083

30 мільйонів – за ініціативу: ПТУ Хмельниччини  отримали кошти від Європейського Союзу. 5 навчальних закладів краю перемогли у загальнонаціональному конкурсі проектів регіонального розвитку. Кожен з них, кажуть у Департаменті освіти, цікавий по-своєму. У Кам’янці-Подільському, до прикладу, мають збудувати готель, а у Хмельницькому – теплиці.

Хмельницькі ПТУ вперше отримають кошти від ЄС. 30 мільйонів гривень вибороло 5 навчальних закладів, аби реалізувати свої проекти. Найдорожчий із них належить «Подільському центру професійно-технічної освіти» із Кам’янця. За 10 мільйонів субвенції тут планують збудувати готель.

На мільйон менше отримав Красилівський професійний ліцей. 9 мільйонів тут планують спрямувати на створення своєрідної альтернативи Центру зайнятості.

Модернізуватись та раціоналізуватись планують в Хмельницькому ліцеї електроніки. Для цього у них в наявності – аж 4 мільйони. Ледь більша сума в 11-го ВПУ. Міський навчальний заклад проект писав разом із Департаментом освіти. Відповідно до нього, тут зможуть і навчати, і працевлаштовувати, і заробляти.

Найменше коштів, а це 2 мільйони, отримав Хмельницький професійний ліцей. Їх мають витратити на модернізацію матеріально-технічної частини, аби готувати конкурентноспроможних і кваліфікованих електрогазозварювальників.

" " " "