Чому журналісти обирають спорт?

1156

Політична, соціальна, економічна – скільки є сфер людського життя  – стільки й різновидів журналістики. Та цей перелік буде далеко не повним, без спортивної  журналістики. Нині у її представників особливий день – професійне свято. Бокс, гандбол чи керлінг  – їм усе до снаги. А футбол, взагалі, – пристрасть на все життя. Щонайменше для нашого колеги – спортивного журналіста і коментатора Богдана Любиченка. Він п’ять років поспіль веде на нашому телеканалі авторську програму «Спортцентр». І вже кілька років поспіль – разом із експертом Володимиром Гординським.

У них – небезпечна робота. Вони – завжди під прицілом.

Їм дістається із усіх сторін. Вони падають від ударів, та не падають духом.

На такі дрібниці – не зважають, бо вони – спортивні журналісти. На них не надто багата регіональна журналістика, та нашому телеканалу пощастило.

Так вже п’ять років поспіль із глядачами вітається Богдан Любиченко – автор програми «Спортцентр». Та спортивним журналістом став ще раніше – років десять тому. А змалечку мріяв про коментаторство.

Зізнається, до першого матчу, який мав коментувати, готувався прискіпливо – назбирав інформації аж на півсотні сторінок. Зрозуміло, вона не знадобилася… Нині за плечима у Богдана  майже дві сотні прокоментованих поєдинків. Здавалося б – рутина. Та є матчі, які пришвидшують пульс, навіть у бувалого коментатора.

А ось і Володимир Гординський. Вже кілька років – незмінний співведучий «Спортцентру». А ще автор переважно більшості спортивних нових газети «Є».

Та від, хоча б, глядацьких переглядів спортивних подій точно не відмовлятиметься. А поки ж успішно поєднує хобі і роботу.

Якщо ж ні, то аналітичне творіння наших журналістів «Спортцентр»  з’являється на екранах щопонеділка о 21:30.

" " " "