Хмельницькі рятувальники перевірили місця продажу піротехніки в обласному центрі

1200

У Хмельницькому рятувальники та міліціонери провели рейд-перевірку, спрямований на виявлення неякісної та контрафактної піротехніки. Також перевірка була спрямована на пошук місць незаконного поширення піротехнічних виробів. Крім цього, пожежні провели інструктаж серед продавців, розповівши про вимоги при реалізації вибухонебезпечного товару.

Днями в обласному центрі відбувся спільний рейд щодо попередження і виявлення незаконного продажу піротехнічної продукції. У заході взяли участь фахівці ДСНС, патрульна поліція, представники управління торгівлі Хмельницької міської ради і журналісти. Метою заходу було попередити громадян щодо купівлі піротехніки у нелегальних місцях і з’ясувати, чи порушується закон в цій сфері. Для цього рейдова група відвідала найбільший у Західній Україні торговельний майданчик — Хмельницький речовий ринок. Перевіривши значну територію об’єкту, рятувальники провели профілактичні бесіди із торговцями новорічного краму щодо дотримання правил пожежної безпеки під час майбутніх свят.

Тим часом правоохоронці наголосили, що продавати піротехнічні вироби на території ринку суворо заборонено. Особі, що чинить таке правопорушення, світить адміністративна відповідальність. Представники з управління торгівлі Хмельницької міської ради наголосили, що в обласному центрі є лише два магазини, де можливо законно купити якісну і сертифіковану продукцію.

Загалом за час перевірки рейдова група не виявила жодного факту продажу піротехнічної продукції у невідповідних місцях.

Після речового ринку фахівці заодно перевірили й легальні точки продажу піротехніки. Власник закладу надав усі необхідні документи і підтвердив свій законний статус. Служба порятунку Хмельниччини закликає громадян утриматися від купівлі салютів та іншої святкової вибухової продукції у неперевірених продавців. Адже цей товар замість радості може нести загрозу здоров’ю і життю. Окрім того, під час експлуатації феєрверків необхідно суворо дотримуватися інструкції з використання та правил безпеки.

До слова, через інцидент, який нещодавно стався в Івано-Франківську, коли піротехніка травмувала дівчину, цьогоріч Хмельницький відмовився від використання феєрверків і салютів під час святкування Нового року.

 

" " " "