Анонсована Офісом президента “Велика реставрація” включатиме чотири об’єкти з Хмельниччини

В рамках "Великої реставрації" буде відремонтовано чотири культурно та архітектурно цінних об'єктів з Хмельницької області

1135

У Хмельницькій області, в рамках анонсованого Офісом президента та самим Володимиром Зеленським проекту “Велика реставрація”, ймовірно, будуть включені чотири об’єкти культурної спадщини. Про це повідомила прес-служба Хмельницької облдержадміністрації.

Лише цьогоріч, за словами очільника Міністерства розвитку громад України Олексія Чернишова, у програму “Велике будівництво увійшло 500 проектів соціальної інфраструктури. При цьому із них 20 належать саме до історико-культурного спрямування.

Міністр переконаний, що такі проекти потрібно реалізовувати, оскільки вони сприяють підвищенню культурного рівня громадян, об’єднують народ та спряють підвищенню престижу держави та розвитку туризму.

Загалом передбачено виділення 440 тисяч гривень на реконструкцію культурних об’єктів по всій Україні. При цьому слід зауважити, що в рамках програми реставруватимуть лише державні культурні об’єкти.

Читайте також: Гордість Шепетівськго району: місцева вчителька математики – одна з найкращих в Україні

Зокрема на Хмельниччині, на даний момент, передбачено фінансування реконструкції чотирьох таких об’єктів:

  1. Національний історико-архітектурний заповідник “Кам’янець”
  2. Державний історико-культурний заповідник “Межибіж”
  3. Державний історико-культурний заповідник “Самчики”
  4. Костел місіонерів св.Йосифа у м. Ізяслав.

 

" " " "