Антикорупційна програма та кадрові призначення – за що голосували депутати на сесії. Підсумки тижня .

704

Депутати взялися за соціальні програми та призначили  керівників комунальних закладів. Черговий сесійний день відзначився обговореннями  закриття Соколівської школи-інтернату.  Заслухали і інформацію про стан автомобільних доріг області. Загалом депутати розглянули 6 десятків питань.

9 керівникам комунальних закладів довелося пройти конкурсний відбір. Зокрема,Смотрич,Самчики та Лісоводи отримали своїх керівників інтернатів.На порядку денному – і з десяток соціальних програм. Так,обласні обранці проголосували за програму підвищення рівня безпеки на дорогах, боротьбу з бур’янами та про охорону навколишнього середовища. Традиційно, активно писали депутати і запити – їх було озвучено на сесії близько 40. Аби їх ефективність зростала, голова адміністрації попросив і участі відповідних керівників.

Зацікавилися депутати і комунальним майном. Так, колишній корпус музичного  училища  пустує у центрі міста вже близько 9 місяців. Що буде у цьому приміщенні – поки не відомо.

Найбільше дискусій викликало закриття Соколівської школи-інтернату. Восени там навчатиметься 21 учень, в закладі працює більше 60 людей. Це і педагоги, і техпрацівники, адже має заклад і землю, і лазню.

На утримання закладу та зарплату персоналу з обласного бюджету  щороку іде більше 10 мільйонів гривень. Тож утримувати такий заклад не рентабельно, кажуть в департаменті освіти. Тож що робити з приміщенням інтернату в разі закриття – поки думають.

Депутати з першого голосування не підтримали закриття інтернату. Повернувшись до питання ще раз, обранці  натисканням кнопок дали згоду на закриття  Соколівської спеціалізованої школи. Тож тепер  в обласній раді думають створити спеціальну комісію,аби вберегти  майно від розкрадання. Загалом же цілий ряд комунальних закладів утримують приміщення , що не використовують.

Питання закриття комунальних закладів має ґрунтовне вивчення. А для цього в обласній раді має бути довгостроковий план щодо ліквідації подібних установ, кажуть представники фракцій.

У сесійній залі знайшли підтримку ряд соціальних програм, зокрема про патріотичне виховання молоді та безпеку дорожнього руху. Їх реалізацію на теренах Хмельниччини  можна було б поєднати, адже щороку на дорогах гине тисячі людей. Тож культуру поведінки на автошляхах як пішоходів , так і водіїв варто закладати ще в юному віці, кажуть депутати.

Загалом депутати розглянули 70 питань та прийняли 59 рішень із різних сфер життєдіяльності області. Також обранці прийняли 6 звернень до центральних органів влади.

" " " "