Арт-садиба у Меджибізькій громаді

1079

Не хата, а витвір мистецтва. Жителька Меджибізької громади Тетяна Божок перетворила власне житло на арт-садибу. Жінка прикрасила оселю петриківським розписом. Тепер господа пані Тетяни істотно відрізняється від інших будинків. Яскрава будівля стала однією з принад громади та внесена у туристичну мапу. Тож тепер відбою від туристів у родини Божків немає.

Садок вишневий коло хати, мальви і сам будинок, не схожий на інші. Це – не проста господа, а справжній витвір мистецтва. Жителька Меджибізької громади Тетяна Божок перетворила власне житло на арт-садибу.

Свою оселю пані Тетяна прикрасила петриківським розписом.Тепер господа майстрині істотно відрізняється від інших будинків у селі. Яскрава будівля стала однією з принад громади та внесена у туристичну мапу.

А ось кілька століть тому у селах чи не кожна хата була прикрашена петриківськимрозписом. Квіти, які на своїй господі намалювала пані Тетяна, були поширеними на Волині та Поділлі.

На жаль, мистецтво розмальовувати хати до сьогодні практично не збереглося. Щоправда майстри, які все ж прикрашають оселі розписом, як і наші предки, малюють тільки з добрими помислами.

Власна оселя стала першим арт-об’єктом, який розмалювала пані Тетяна. У старовинному замку є ще фотозона, прикрашена майстринею. Там сфотографуватися можуть усі відвідувачі фортеці. У родини Божків відбою від туристів теж немає. Дуже часто люди, які проїжджають через село, зупиняються та просять дозволу зробити фото.

 

" " " "