Аварійні виходи перевірено. Як еменесівці досліджували ТРЦ у Хмельницькому

933

Щоб кемеровська трагедія не повторилася… Нині хмельницькі еменесівці навчалися у торгово-розважальному центрі міста. Гідранти, евакуаційні  виходи й система аварійного оповіщення – все це має працювати, як годинниковий механізм, аби у випадку надзвичайної ситуації люди змогли вибратися неушкодженими. Приводом для так званої «екскурсії» стала трагедія, яка трапилася у російському місті Кемеровому, й котра, тільки за офіційними підрахунками забрала життя понад шістьох десятків людей, за неофіційними – понад трьох сотень.

Це – все,  що залишилося від сумнозвісного торговельно-розважального центру «Зимова вишня». Минулонедільна масштабна пожежа ТРЦ у російському місті Кемерово забрала життя шістдесяти чотирьох людей, більшість із них – діти.

І це, тільки у найменш «рибний день», на вихідні кількість відвідувачів зростає до вісімнадцяти тисяч на один день. Якщо спрацьовує протипожежна система ці ескалатори зупиняються, вхідні розсувні двері фіксуються у відкритому положенні, на другому поверсі опускається розділювальна стіна – усе, аби якнайшвидше евакуювати відвідувачів.

Особлива увага – кінотеатру. Саме у одному із кінозалів у горезвісній «Зимовій вишні» ймовірно знаходився осередок займання, а евакуаційні виходи були закритими. Тут, переконують – всі двері тримають відчиненими.

На всіх стелях розміщені спеціальні димові й теплові датчики. Вони спрацьовують, коли температура підвищується за шістдесят градусів. Таких по всьому периметру більше, як тисяча. Вони передають сигнали ось на цей комп’ютер, за яким слідкує відповідальний за пожежну безпеку.

Еменесівців побачена у центрі система безпеки задовольнила. Кажуть, подібні «навчання» чекають й на інші торговельно-розважальні комплекси міста.  Роблять це такою великою компанією, аби особовий склад безпосередньо на місці вивчав той чи інший потенційно небезпечний об’єкт.

Востаннє з перевіркою пожежники побували у ТРЦ в листопаді минулого року. І підприємці, і рятувальники запевнюють – для перебування приміщення безпечне.

На щастя, крім начальної тривоги справжній вмикатися за майже десятиліття торгового центру, не доводилося.

" " " "