«Бізнес-Варта». В Хмельницькому обговорили шляхи захисту бізнесу від рейдерства.

947

Рейдерству – бій. За останні роки в Україні почастішали випадки незаконного заволодіння чужим бізнесом. Здебільшого – це рейдерські захоплення малих та середніх агроформувань. Аби унеможливити процвітання методів ведення бізнесу як у «лихих 90-тих», в Хмельницькому ініціювали проведення круглого столу, на якому обговорювали шляхи та методи боротьби із рейдерськими атаками.

У 2017-му на території України сталося близько семи сотень випадків неправомірного захоплення бізнесу. Ситуація загрозлива не тільки в площині відбирання майна та підприємств. Вже зафіксовані випадки вбивств та зникнення людей. В нашій  області ситуація спокійна. Минулого року на Хмельниччині створилиантирейдерський штаб. Сьогодні ж  відбувся круглий стіл за участю представників бізнесу, влади, силових структур та народних депутатів та громадських  формувань.

В Хмельницькій області за минулий рік зафіксовано лише кілька випадків неправомірного захоплення бізнесу  іншими суб’єктами. Здебільшого це підробка документів. Правники запевняють,  найбільше рейдерам сприяє необізнаність населення в юридичній царині.

З метою захисту бізнесу в Україні була створена громадська організація «Бізнес-Варта». Робота її спрямована на виявлення, протидію та юридичний захист бізнесу, який потрапив у рейдерські тенета.

За словами самих представників бізнесу, наразі потрібно об’єднуватися та працювати над всеукраїнською проблемою  рейдерства.

За оцінками експертів, груп, які займаються незаконним привласненням бізнесу, налічується в Україні близько п’яти десятків. Тому  активісти «Бізнес-Варти» разом із депутатами Верховної ради працюють над врегулюванням  прогалин в законодавстві, якими так часто маніпулюють рейдери. Автором такого нормативно-правового акту є народний депутат України  Сергій Лабазюк.

Учасники зібрання домовилися напрацювати свої пропозиції аби пізніше передати їх на розгляд відповідним структурам.

" " " "