Автентичні і натуральні. В юнацькій бібліотеці відкрили виставку-конкурс вертепів та витинанок.

885

 Автентичні, натуральні, а, головне, усі – хенд-мейд. В юнацькій бібліотеці відкрили традиційну виставку-конкурс вертепів та витинанок. Десятки робіт першими мають змогу оглянути члени журі – вони, за добрим звичаєм, відзначать найкращі роботи. Далі – кожен охочий може самостійно оцінити старання учнів та викладачів закладів профтехосвіти. Усі вони старалися, не просто задля першості, а й задля підтримки і популяризації давніх українських традицій.

 Ці інгридієнти – не рецепт магічного зілля. Це – матеріали для виготовлення вертепу. Цьогоріч Красилівський професійний ліцей майстрував виключно із натуральної сировини.

 Такі вертепи – данина і сучасній моді, і давнім українським традиціям. В журі кажуть, вироби із природніх матеріалів одразу претендують на першість.

 Окрім автентичності журі враховує і оригінальність. Голова одразу звертає увагу на ось цей дерев’яний шедевр. Це – нетрадиційний, але не менш достойний вертеп від ВПУ 25-ть.

 Ідея створення такого стилізованого вертепу, каже Любов Шаля, виникла не з проста. Щороку учителі збираються і визначають концепцію створення наступного різдвяного шедевру.

 Цікавинок на виставці-конкурсі і справді щороку більшає. Примножується і учасників, і знавців наших – українських традицій. В журі кажуть, за це – і шана і дяка організаторам.

 Власне долучитися до прекрасного і поринути в світ традиційного і не дуже українського вертепу може кожен охочий, кажуть організатори.

 

" " " "