«Батько українського бестселера» Василь Шкляр  вперше завітав до Хмельницького

1873

«Ключ», «Чорний ворон», «Троща»… «Батько українського бестселера» Василь Шкляр  вперше завітав до Хмельницького. Свій останній роман «Троща» письменник презентував у нашому обласному центрі у рамках міського літературного фестивалю  «Слово єднає-2017». Він, нагадаю, приурочений до дня міста, тож і у суботу містяни зможуть поспілкуватися із Василем Шклярем та братами Капрановими.

«Троща» – це і очерет, і  руйнація. Так двозначно назвав свою нову книгу Василь Шкляр. А от критики вже охрестили її «новим бандерівським романом». Чи через це, чи попри це, видана місяць тому книга вже стала лідером продажів нещодавнього Львівського форуму видавців. Для хмельничан сам автор злегка відкриває історію заховану між сторінок «Трощі». Головний герой повертається з 25-річного заслання і бачить могилу товариша, що мав загинути як повстанець, а загинув,як радянський офіцер.

Зізнається, не хотів писати про УПА, адже сам виходець практично із Холодного Яру. Ось події самопроголошеної держави 17-22 років описав у найвідомішому на сьогодні романі «Залишенець». «Чорного ворона» сам письменник вважає книгою свого життя, тому й присвятив написанню більш як десять років. Та роман має документальну основу.

За «Чорного ворона» Василь Шкляр отримав чимало нагород. Одну з них – Народну Шевченківську премію, грошовий еквівалент якої – 260 000 грн., письменник переказав у фонд екранізації роману. Втім, і досі фільму не зняли, та от-от знімальний процес має розпочатися.

Орієнтовно прем’єра може відбутися вже наступного року. А от зустрітися із відомим письменником хмельничани мають змогу вже цієї суботи  під час святкування дня міста Василь Шкляр разом із братами Капрановими та іншими відомими літераторами спілкуватиметься із містянами з 15-ої години.

 

" " " "