«Озвучимо книги для незрячих»: видавці закликають хмельничан долучитись до акції

1353

«Видавництво Анетти Антоненко» презентувало у Хмельницькому Всеукраїнську акцію «Озвучимо книги для незрячих». Проект діє вже у кількох регіонах країни: Вінниця, Луцьк, Сєвєродонецьк та Чернігів. Тепер координатори акції запрошують долучитись і Хмельничан.

«Озвучимо книги для незрячих» – Всеукраїнська акція спрямовано на допомогу людям з вадами зору. Аби незрячі мали доступ до сучасної української та світової літератури вітчизняні видавництва вирішили започаткувати цей проект.

Ідея створення виникла спонтанно. Після публікації книги французького письменника Дідьє ван Ковелерт «Жуль»

Видавці надихнулись сюжетом і вирішили зробити її доступною для незрячих людей. Та на цьому вирішили не зупинятись.

У Хмельницькій області близько двох тисяч людей з вадами зору. Більше двохсот повністю незрячі. Тому такий проект – неабиякий шанс долучитись до сучасної літератури. Як зазначила голова Хмельницької обласної організації УТОС, нині книги надруковані шрифтом Брайля відходять на другий план. Та й коштів на забезпечення бібліотечного фонду не вистачає.

Координатори акції кажуть, допомогу приймають від кожного. Акція на волонтерських засадах, тому усіх хто має гарні голоси чи може надати студію для аудіо запису і хоче приєднатись до проекту радо  чекають. До акції планують залучити чи не кожне місто країни.

Організатори акції переконані, їх підтримають більшість міст. Читання  ̶  це одна з небагатьох радостей життя, яку ми разом можемо зробити доступнішою для незрячих українців. Усю озвучену літературу передадуть у 68 спеціалізовані бібліотеки для сліпих по всій території України.

 

" " " "