Бджільництво – компонент сталого розвитку. У Хмельницькому провели першу міжнародну конференцію присвячену бджолярству

1808

Бджільництво – компонент сталого розвитку. У Хмельницькому провели першу міжнародну конференцію присвячену бджолярству. Так організатори прагнуть залучити до виробництва меду, пилку та інших продуктів бджільництва якнайбільше подолян, а нинішнім пасічникам допомогти вдало збувати виготовлену продукцію. Адже зараз Україна посідає 4 місце у світі за виробництвом меду, а Хмельниччина має найбільш розвинену в країні бджолярську систему. Пасічники, науковці, підприємці – майже три сотні учасників долучилися до конференції.

Три десятки вуликів і кілька років просвітницької діяльності. Пан Володимир і практик, і теоретик бджільництва. Чоловік переконує уся бджолина продукція корисна для людини, та не всі знають навіть про її асортимент.

Не тільки бджолині продукти корисні, самі комахи-трудівниці здатні лікувати. Такий спосіб оздоровлення називають апітерапією – до нього звертається  щороку більше людей.

Цілу школу апітерапії нещодавно відкрили на Красилівщині. Так допомагають учасникам АТО із післявоєнною реабілітацією. Спочатку – психологічно – адаптуватися до нового життя. Згодом акцент змістили на економічний ефект пасічництва. Навчають як продавати, отриману від бджіл, продукцію.

Залучати до кооперації на Хмельниччині нині є кого. Тут налічують понад три тисячі приватних пасік і ще півсотні тих, що належать агропідприємствам. Саме тому організували конференцію у Хмельницькому.

І на майбутнє прогнози сприятливі – Україна єдина країна у світі, котра на 250 відсотків наростила виробництво бджолиної продукції за останні роки.

 

" " " "