«Берег надії» відкриває двері для учасників АТО. Підсумки тижня .

1211

«Берег надії» відкриває двері для учасників АТО. У рекреаційному центрі, що знаходиться в селі Головчинці, з 24 березня стартує нова програма оздоровлення для українських захисників. Центр приймає відпочивальників вже дев’ять років. І до нині там перебували лише люди з інвалідністю. Зміни почалися з 2015 року. У центрі  почали формувати літні табори для дітей та переселенців. З часом «Берег надії» почав приймати й атовців. З радістю чекають і на їхні родини. Оплачують ці послуги з місцевого бюджету. Керівництво сподівається – це допоможе місцевим ветеранам АТО адаптуватися у суспільстві.

Безкоштовна допомога ветеранам АТО.  У Хмельницькому презентували новий проект для оздоровлення учасників бойових дій. Відтепер вони зможуть відвідувати рекреаційний центр «Берег надії». До послуг відпочиваючих комп’ютерний клас, тренажерний зал, просторі кімнати.

Перший заїзд бійців планують на 24 березня. Вмістимість закладу дозволяє одночасно відпочити для двадцяти чотирьох людей.  Пілотний табір триватиме один тиждень. Він якраз співпадає зі шкільними канікулами, тому оформити відпочинок можна на цілу родину. Для цього потрібно звернутися до управління соціального захисту населення Хмельницької міської ради.

Пані Надія вже три роки поспіль відпочиває в центрі разом із сином. Каже, тут зручно і комфортно, а головне – безкоштовно.

В першу чергу тут акцентують увагу на психологічній реабілітації. Вона має особливе значення не тільки для самих вояків, а й для всього суспільства. Персонал планує проводити групові сеанси бо від відсутності одного із батьків страждають діти. Звісно, владнати всі проблеми за три тижні нереально, але розпочати процес усвідомлення дуже важливо – розповідає психолог Олександра Левицька.

В здоровому тілі – здоровий дух. І про це попіклувалися у центрі. Для підтримання гарного фізичного стану бійців, облаштували два спортивні зали. Більшість тренажерів розраховані на силові вправи. Та якщо за якихось причин існують протипоказання, потрібну програму навантажень розробляє реабілітолог на місці.

Для різноманіття відпочиваючим пропонують кисневі коктейлі та фіточаї. Також у центрі забезпечені ліками на екстрені  та невідкладні випадки.

Щоб зацікавити якомога більшу кількість людей впроваджують зоотерапію. Нею займається колишній атовець Руслан Шуляк. Нині у його господарстві є коні та альпійські кози. Чоловік планує найближчим часом поповнити свій зоокуток декоративними птахами. Каже, контакт із тваринами допоміг йому особисто почуватися спокійніше. Тому хоче поділитися своїм досвідом з іншими.

Зоотерапія як метод лікування з’явився не так давно. Його мета полягає у поліпшенні соціальних і емоційних функцій. Вона стимулює людину до життя, бо найбільша частка психологічних травм перепадає на погану пристосованість до суспільства. А війна залишає негативний слід у душі. Тому прогулянки верхи на свіжому повітрі допоможуть насититися позитивними враженнями.

Подати заявку на курс оздоровлення та реабілітації у рекреаційному центрі «Берег надії» можна впродовж року.

" " " "