Без окулярів і з пірсингом: хмельничанка розвінчує міфи про бібліотекарів

748

Без окулярів і з пірсингом. 33-річна Анастасія Рублевська чи не щодня змінює загальне уявлення про професію бібліотекаря. Дівчина кардинально змінила професію 3 місяці тому – із журналіста перекваліфікувалася в книжницю. Зізнається, на початках було зовсім нелегко, втім, додає, про власний вибір аж ніяк не шкодує. Каже, її сьогоднішня професія не менш цікава, а ще – беззаперечно потрібна.

Книжницею Анастасія Рублевська працює лише 3 місяці. У свої 33 дівчина геть не схожа на збірний образ бібліотекарки. Замість пухової хустини та окулярів у неї пірсинг. А замість кота – метелик.

Наразі Настя із усмішкою згадує усі перепони, які подолала, аби у мікрорайоні стати своєю бібліотекаркою.

Атмосфера  в бібліотеці і справді – для друзів. Тут можна пригоститися печивом і цукерками, а ще поспілкуватися. Дівчина певна, саме такою і має бути сучасна бібліотека. Місце, куди приходять, бо хочеться, а не із примусу.

Як заманити молодь в читальню дівчина, каже, знає. В планах у Анастасії – відкриття клубу для ігроманів. Мова не про комп’ютери, а про звичайні настільні ігри.

Анастасія переконана, сучасна бібліотека – це саме те середовище, де дитині варто і можна прививати любов не лише до читання, а й до України та українського. Головне – робити це не на показ, а для дітей – щиро й без фальші.

Для своїх відвідувачів Настя, каже, просто показує приклад – говорить щирою українською й багато читає. Розвінчує міфи про бібліотеку, бібліотекарів і просто запрошує на гостину.

" " " "