Безробіття і карантин: які зміни запровадили у час обмежень

1739

Зростання мінімальної допомоги по безробіттю та зміни для тих, хто звільнився за власним бажанням. У службі зайнятості розказали про нововведення на період карантину. Новинки стосуються мінімальної допомоги. Тепер вона становить не 650 гривень, а тисячу. Також безробітний може відмовитися від запропонованої роботи і не понесе при цьому жодних санкцій. Які ще зміни запровадили у час обмежень ?

Безробіття і карантин. У службі зайнятості розказали про нововведення, які будуть діяти на період обмежень. Перше стосується мінімальної допомоги по безробіттю. Тепер вона становить не 650 гривень, а тисячу.

Є нововведення і для тих, хто звільнився за власним бажанням. До карантину таких людей визнавали безробітними з першого дня, а ось допомогу по безробіттю надавали тільки через три місяці. На період обмежень цю норму скасували.

Є зміни і для тих, хто вже перебуває на обліку. У період карантину вони можуть відмовитися від запропонованої роботи і при цьому не понесуть жодних санкцій, у тому числі і фінансових.

Усі зміни, наголошують у центрі зайнятості, запровадили тільки на час обмежень, на сьогодні це до 11-го травня. Після нововведення не діятимуть, а служба працюватиме у звичайному режимі.

" " " "