Більше як 3 мільйони гривень боргують підприємства Хмельницької громади своїм робітникам

430

Більше як 3 мільйони гривень боргують підприємства Хмельницької громади своїм робітникам. До таких навідуються контролюючі органи, діалоги проводить і влада. Чергову зустріч із роботодавцями провели у стінах міської ради. Несумлінних – стимулювали до прозорого ведення бізнесу, а зразкових – нагородили. Таким чином в громаді намагаються збільшити надходження до бюджету та популяризувати моду на легальну працю.

Серед кращих платників податків минулого року – Хмельницьке лісомисливське господарство. Чисельність людей на підприємстві – 116 осіб. Частина штату – сезонні робітники. Середня платня тут – 17 тисяч. Більше як третину прибутку лісівники віддали державі.

Окрім лісівників, ще 11 підприємств, що справно платять податки, відзначили у міській раді. Саме вони наповнюють бюджет та оформлюють своїх працівників. Такі зустрічі із роботодавцями є традиційними, каже заступник міського голови Роман Примуш. Це стимул для інших підприємців вести бізнес легально.

Болісно вдарив по дрібному бізнесу і карантин. За допомогою від держави звернулось  понад 20 тисяч підприємців. Ця цифра могла булла бути і більшою – але під час подачі звітності роботодавець мав би зазначити , що то основне місце роботи працівника.

Вже в перших числах цього року управління статистики фіксувало збільшення заборгованості по зарплаті в порівнянні з минулим роком на 18 відсотків. Серед боржників – 11 активних підприємства Хмельницької громади. Контролюючі органи уже в цьому році понад 400 раз навідались на проблемні об’єкти. Після цього фіксують і нелегальних працівників – талише мала частка  хоче працювати легально.

" " " "