На Хмельниччині розпочалася вакцинація від COVID-19

У Хмельницькій області вже вакцинували від коронавірусу перших мешканців регіону

930

Сьогодні, 26 лютого, на Хмельниччині стартувала кампанія з вакцинації населення від COVID-19. Про це повідомила прес-служба Хмельницької облдержадміністрації.

Як і передбачалося заздалегідь, першу дозу вакцини отримав медичний працівник, котрий безпосередньо контактує з інфікованими. Ним став лікар-реаніматолог Хмельницької міської лікарні, заступник директора з терапевтичної роботи, Вадим Свиницький.

За словами медика, йому та його колегам, як нікому, відомо, скільки ресурсів наразі витрачає держава для боротьби з пандемією, оскільки протягом останніх дев’яти місяців майже всі ресурси лікарні спрямовані на боротьбу з COVID-19.

“Наша країна закупила вакцину, і я став одним з тих, хто першим спробував її на собі. До цього мене спонукало, в першу чергу, бажання убезпечити від цієї хвороби себе та своє сімейне оточення, адже як лікар усвідомлюю ризики цієї хвороби, – зазначив Вадим Михайлович. – Маю надію, що процес вакцинації стане рушійним важелем, що зможе зупинити пандемію у світі, і людство зможе повернутися до такого життя, як це було до коронавірусу.  Почуваюсь цілком задовільно.”

За словами заступника голови ОДА Володимира Юр’єв початок кампанії з вакцинації населення – це дуже важлива подія для України в цілому та регіонів зокрема, оскільки таким чином ми офіційно долучилися до світової боротьби з цією хворобою. Поки що Хмельниччина отримала лише 18300 доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Загалом сьогодні вакцину отримають 15 лікарів.

Перші щеплення проведено медиками однієї з мобільних бригад, котрі раніше пройшли відповідне навчання з імунізації від COVID-19. В подальшому планується провести щеплення ще майже 900 медичних працівників, котрі безпосередньо контактують з інфікованими. Також майже 1400 доз препарату передбачено для працівників інтернатів та інших закладів, котрі займаються доглядом за літніми людьми. Загалом, в рамках першого етапу кампанії, буде вакциновано 2520 мешканців області.

При цьому  Юр’єв зазначив, шо кошти на вакцину були виділені з дербюджету. 22 лютого вакцину Oxford/AstraZeneca зареєстрували в Україні. Посадовець також зазначив, що вакцинація є суто добровільною та безоплатною.

Читайте також: На Хмельниччину прибула перша партія вакцини від коронавірусу

“Я впевнений, що ми проведемо вакцинування чітко та злагоджено. Мобільні бригади вже розпочали свою роботу, і ви уже сьогодні могли бачити, що вони працюють ефективно. Хочу побажати успіху усім, хто так чи інакше долучається до боротьби з пандемією. Дуже розраховуємо, що їх нелегка праця дозволить вберегти життя та здоров’я наших громадян,” – додав заступник голови ОДА.

" " " "