Близько 7 мільйонів виділили на ремонт гематологічного відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні. 

1407

Близько 7 мільйонів виділили з обласного бюджету на ремонт гематологічного відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні.  Ці кошти підуть на капітальний ремонт  та нове обладнання . Ремонті роботи планують завершити до кінця року. Відтепер  дітей лікуватимуть на рівні «ОХМАТДИТу»

Ось так виглядало відділення, в якому має бути стерильна чистота. Грибок на стінах, тісні палати, один  туалет та ванна кімната  на всіх.  Одним словом, умови зовсім не відповідали лікарняним. Пані Леся перебуває в гематології  майже 8 місяців. Для її десятирічної доньки, яка хворіє на лейкоз,  одужання на  50% залежить від стерильності приміщення.

Крім того,  відділення гематології відразу переходило в неврологічне.  Згідно санітарним нормам це просто не допустимо. Після  численних звернень до влади як батьків так і медиків, кошти з обласного бюджету  на ремонт все  ж  таки виділили.

Ремонт розпочали близько двох тижнів . Відділення буде повністю переплановано. Роботи планують закінчити до Нового року.

Щороку в гематологічному відділенні лікується близько 400  діток. Нажаль є і летальні випадки.  Дітей можна було б врятувати,  провівши хіміотерапію з додаванням метотрексату. Проте у колишніх умовах робити це лікарі не мали права. Відтак дітей направляли до Київського «ОХМАТДИТу»  і було втрачено дорогоцінний час. Відтепер, коли будуть спеціальні бокси,  медики зможуть лікувати на місці

" " " "