«CAMINO PODOLICO». Пройтися туристичними стежками Хмельниччини

572

«CAMINO PODOLICO». Влітку цього року у Україні з’явився перший пішохідний  маршрут за моделлю відомого в світі Шляху святого Якова. Подорожуючим пропонується  стартувати із Вінниці та дійти до Кам’янець-Подільського. Скільки людей вже спробували свої сили та якими громадами проходить маршрут на Хмельниччині?

Дві області, тринадцять основних населених пунктів та 250 кілометрів пішки або ж на велосипеді. Влітку цього року у Вінницькій та Хмельницьких областях стартував перший пішохідний маршрут «Подільський шлях святого Якова».

На Хмельниччині цей маршрут пройде найцікавішими туристичними принадами краю. Зокрема через Зіньків, Маліївці, Дунаївці та Кам’янець-Подільський.

Спеціалісти розробили маршрут так, аби через кожні 20-25 кілометрів було місце для нічлігу. Це можуть бути як готелі, так і кемпінги. А ще це можливість громадам підзаробити грошей.

За тестовий період цього року маршрутом скористалося більше як сотня туристів. Розпочнеться новий сезон уже  наприкінці квітня 2022-го року та триватиме до кінця жовтня.

" " " "